1063907.jpg
Isosiskoni pyysi minulta 4 munan kakkua perheelleen. Näki unta kun oli syönyt  näillä täytteillä olevaa kakkua. (appelsiinimousse ja suklaa ganache) Himo on kuulemma valtava...onneksi apu on lähellä! :) Tekemäni suklaa perhonen oli särkynyt yön aikana, Joten käytin sitten niitä koristelu tarvikkeita koristeluun mitä kaapissa oli. Tällä kertaa värjättyjä suklaa rakeita ja helmikuulia.

Appelsiininmakuinen täyte:

  • 2,5 dl Flora vispiä
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata
  • (appelsiinimarmeladia, maun mukaan)
  • 3 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä

Vaahdota vispi. Sulata suklaa mikrossa ja lisää tuorejuusto sen sekaan. Sekoita suklaatuorejuustoseos (ja marmeladi) Flora vispin joukkoon. Sekoita mukaan sulatetut liivatteet ohuena nauhana.

Suklaa ganache:

  • 150g Fazerin sinistä suklaata
  • 200g Fazerin taloussuklaata
  • 2.5 dl vispikermaa

Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, siirrä levyltä ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa. Vatkaa sähkövatkaimella levitettävään/pursotettavaan kuntoon.

(tämä ohje on kuun karkeloista muuntelin sen verran, että laitoin 3 liivatetta kun alkuperäsessä ohjeessa oli 5. Ja osan suklaasta laitoin taloussuklaata.)