Isosiskoni pyysi minulta 4 munan kakkua perheelleen. Näki unta kun oli syönyt näillä täytteillä olevaa kakkua. (appelsiinimousse ja suklaa ganache) Himo on kuulemma valtava...onneksi apu on lähellä! :) Tekemäni suklaa perhonen oli särkynyt yön aikana, Joten käytin sitten niitä koristelu tarvikkeita koristeluun mitä kaapissa oli. Tällä kertaa värjättyjä suklaa rakeita ja helmikuulia.
Appelsiininmakuinen täyte:
- 2,5 dl Flora vispiä
- 200 g appelsiinituorejuustoa
- 100 g valkosuklaata
- (appelsiinimarmeladia, maun mukaan)
- 3 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä
Vaahdota vispi. Sulata suklaa mikrossa ja lisää tuorejuusto sen sekaan. Sekoita suklaatuorejuustoseos (ja marmeladi) Flora vispin joukkoon. Sekoita mukaan sulatetut liivatteet ohuena nauhana.
Suklaa ganache:
- 150g Fazerin sinistä suklaata
- 200g Fazerin taloussuklaata
- 2.5 dl vispikermaa
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, siirrä levyltä ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa. Vatkaa sähkövatkaimella levitettävään/pursotettavaan kuntoon.
(tämä ohje on kuun karkeloista muuntelin sen verran, että laitoin 3 liivatetta kun alkuperäsessä ohjeessa oli 5. Ja osan suklaasta laitoin taloussuklaata.)