maanantai, 28. heinäkuu 2008
Sitruunainen hedelmäjuustokakku
pohja:
200g Digestive keksejä
75g Voita
Täyte:
3dl Kuohukermaa
1prk Tuorejuustoa (maustamatonta tai vanilja)
1.5dl Sokeria
4 Liivatelehteä
3tl Vaniljasokeria
3-4rkl Sitruunamehua
Päälle:
1 Kiivi
4 Mansikkaa
2 Persikanpuolikasta (säilyke)
Ananaspaloja
Viinirypäleitä
Kiille hyytelösokerilla (tein kiilteen säilykepersikoiden liemeen)
Murskaa digestivet. Sulata voi ja kaada se murskattujen keksien sekaan. Sekoita ja painele irtopohja vuoan pohjalle. Muista laittaa leivinpaperi alle!
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja lisää sinne tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, ja sitruunamehu. Sekoita ja tarkista maku. Lisää maun mukaan lisää esim. sitruunamehua tai sokeria. Liota liivatteet tilkassa kuumaa vettä ja kaada täytteeseen. Sekoita ja kaada pohjan päälle.
Anna hyytyä vähintään 4 tuntia ennenkuin koristelet hedelmillä.