Hellapoliisi oli tehnyt susupiirakkaa...minä ajattelin kokeilla geishapiirakkaa samalla ohjeella, mutta muuntelin ainesuhteet sen verran isommaksi, että riittää n.30cm piirakkavuokaan.
Hyvää tuli, mutta geisha on vissiin sen verran laimea suklaa leivontaan käytettäväksi että makua ei ollut tarpeeksi. Seuraavalla kerralla täytyy kokeilla vaikka minttukrokanttisuklaasta tai pätkiksistä.
Pohja:
200g Voita
1.5dl Sokeria
2 Munaa
5dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
Täyte:
1dl Vanijakreemijauhetta
3dl Maitoa
200g Vaniljatuorejuustoa
0.5dl Sokeria
2tl Vaniljasokeria
2 Munaa
5kpl Geishapatukoita
Voi ja sokeri vaahdotetaan. Muna lisätään ja vatkataan hyvin. Sekaan heitetään keskenään sekoitetut kuiva-aineet. Taikina painellaan voideltuun piirakkavuokaan.
Vanijakreemijauhe ja maito vatkataan. Annetaan saeta hieman. sekaan heitetään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, munat, ja murskatut geishapatukat.
Paistetaan 200 asteisessa uunissa alatasollan. puolisen tuntia.
Piirakan annetaan jäähtyä ja jähmettyä kunnolla ennen tarjoilua.
lauantai, 5. toukokuu 2007