perjantai, 31. elokuu 2007
Situunainen-suklaarusinatorttu
Tällasen ohjeen löysin myllyn parhaat reseptikirjasta. Vielä en ole päässyt maistamaan...mutta kommentit mausta tulee myöhemmin...niin kuin ohjekkin.
edit: Muuntelin ohjetta hiukan...ja tässä mun versio! Maku oli kyllä hirmu hyvä. Kehuja sai kyllä useammaltakin taholta :)
Pohja:
1pkt Digestive keksejä
150g Voita
Täyte:
1prk Sitruunatuorejuustoa
1prk Flora vanillaa
2rkl Sokeria
2tl Vaniljasokeria
Puolikkaan sitruunan mehu
5 Liivatelehteä
3rsa Bandan suklaarusinoita
1prk Mango pilttiä
Laita liivatteet kylmään veteen. Murskaa digestivet ja sekoita keksi murskaan sulatettu rasva (pohjasta tulee aika mureneva, että pahitteeksi ei olisi jos rasvaa ois vähän enemmän) Painele keksipohja irtopohjavuokaan. Muista laittaa leivinpaperi alle!
Vatkaa flora vanilla vaahdoksi. Lisää sinne sokerit, tuorejuusto, sitruunamehu ja suklaarusinat. Kuumenna mangopiltti kiehuvaksi ja lisää sinne puristetut liivatteet.
Kaada liivate-mango seos täytteeseen.
Täyte kaadetaan pohjan päälle. Annetaan hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele vaikka limen tai sitruunan viipaleilla ja valkosuklaalla.