Onnea Kimi-Petteri
Tässä on siskon pojan 2-vuotis kakku. Toiveena oli, että siinä vois olla junia. Muuten sain vapaat kädet. Pohja on 8 munan ja välissä vadelmamousse ja dajm ganache. Suklaisen täytteen ohjeen löysin kuun karkeloista. Siellä oli käytetty fazerin sinistä. Itse laitoin dajmsuklaata ja fazerin sinistä. Ja täytyy sanoa, että takuu varmasti teen tätä suklaa täytettä toisekkin. Oli sen verran kätevää. Ei tarvinnu liivatteiden kanssa läträtä eikä erikseen kermoja vaahotella. Ehkä kuiteskin seuraavalla kerralla kokeilen taloussuklaasta ja fazerin sinisestä. Dajm suklaa oli minun mielestä ehkä turhan äkkimakea. Tai ei sitä ois ainakaan kannattanu laittaa 2 levyä. Päällinen ja pursotukset kermaa ja juna ja kukat marsipaania.
Vadelmamousse:
1pss Pakaste vadelmia
1prk Flora vispiä
1prk Vaniljatuorejuustoa
1dl Sokeria
5 Liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vaahdoksi ja lisää sekaan soseutetut vadelmat, sokeri ja vaniljatuorejuusto. Purista liivatteet ja sulata ne tilkassa kuumaa mehua tai vettä. Lorota liivatteet ohuena nauhana mousseen.
Dajm ganache:
2 levyä Dajmsuklaata
1 levy Fazerin sinistä
4dl Vispi kermaa
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, siirrä levyltä ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa. Vatkaa sähkövatkaimella levitettävään/pursotettavaan kuntoon.