Tämän ohjeen nappasin kokikokki.net sivuilta.

pohja:

 
 

2½ dl

vehnäjauhoja

 
 

1 rkl

sokeria

 
 

100 g

voita

 
 

2 rkl

vettä

 
 

 

täyte:

 
 

5 dl

maitoa

 
 

1 dl

maissijauhoja

 
 

1 dl

sokeria

 
 

4

keltuaista

 
 

1 iso

sitruunan mehu ja
raastettu kuori

 
 

 

marenki:

 
 

4

valkuaista

 
 

8 rkl

sokeria

Nypi murumaisesksi voi, sokeri ja venhäjauhot, lisää vesi ja sekoita nopeasti.


Painele taikina korpujauhoitetun vuoan pohjalle ja reunoille.


Paista n 225 asteessa 15 min.


Sekoita kylmään maitoon maissijauhot ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä muutama min., ja ota kattila pois liedeltä.


Sekoita kiiselin joukkoon keltuaiset sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kaada kiisseli tortun syvennykseen.


Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lusikoi tortun päälle. Pane torttu uudestaan uuniin 5-10 min., niin että marenki saa kauniin värin.


Sopii niin kahvin kuin jälkiruoaksikin.